Το Skiaxtro eco farm γεννήθηκε από το όραμα της Αλεξάνδρας για ένα οικολογικό κτήμα όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν εμπειρίες υπαίθριας αρμονικής ζωής, παρέα με ζώα, δέντρα, φυτά, χώμα, ήλιο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με έμπνευση και δημιουργικότητα.

Με κέφι και φαντασία ξεκίνησε το 2015 κι εγκατέστησε εκεί το εργαστήριο χειροποίητων ειδών της. Στη συνέχεια διαμόρφωσε τον εκθεσιακό της χώρο σε ένα δωμάτιο ενός παλιού πέτρινου σπιτιού. Παράλληλα έτρεχε κι όλες τις αγροτικές εργασίες του κτήματος και το διαμόρφωνε. Κατόπιν άνοιξε το χώρο κάλεσε τους φίλους της και τους λάτρεις του χειροποίητου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το εργαστήρι της. Η απήχηση ήταν ενθουσιώδης κι έδωσε νέα πνοή στο όραμα της οικοδέσποινας. Με πείσμα και πολλή δουλειά, πλέον ο χώρος έχει γίνει ένας προορισμός πολλαπλών δραστηριοτήτων, ακόμα και με δυνατότητα διανυκτέρευσης σε σκηνές τύπου tipi.

Η εμπειρία στο οικολογικό αγρόκτημα ‘αποφορτίζει’ τον ενήλικα επισκέπτη από την πίεση της έντονης ζωής των πόλεων, ενώ ταυτόχρονα το μέρος αποτελεί τον πλέον ιδανικό και κατάλληλο χώρο για ασφαλές παιχνίδι & δημιουργική απασχόληση παιδιών.

“…Με λένε Αλεξάνδρα και είμαι αυτή που κινεί τα χέρια του Σκιάχτρου. Μένω στη Δυτική Μεσσηνία. Οι σπουδές μου και η πολύχρονη προϋπηρεσία μου κάθε άλλο παρά σχετικές με χειροτεχνία ήταν! Οικονομικές Επιστήμες, λογιστήρια, γραφεία, τράπεζες. Μια εικοσαετία… Τα χειροποιήματα ήταν το κρυφό μεράκι μου. Μέχρι που…

…Μέχρι που μια μέρα απλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Έστριψα τιμόνι, άλλαξα πορεία και κίνησα για άλλα μονοπάτια, ενδιαφέροντα, γοητευτικά μα τελείως άγνωστα. Στη νέα μου αυτή επαγγελματική διαδρομή συμφιλιώθηκα με τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες μου κι ανακάλυψα τον υπέροχο κόσμο της δημιουργίας. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Σκιάχτρο. Για να μου θυμίζει ότι αυτό που φοβάμαι μπορεί να είναι φιλικό, γενναιόδωρο, δοτικό και ζωογόνο…”