Retreat το αποκαλόκαιρο: αγκαλιάζοντας σώμα και ψυχή…

2-4 Σεπτεμβρίου 2022 – Μαραθόπολη Μεσσηνίας 

Την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, το αποκαλόκαιρο, στον ερχομό του Σεπτέμβρη που σηματοδοτεί για πολλούς το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, σας προσκαλούμε σε ένα τριήμερο retreat όπου θα αγκαλιάσουμε το σώμα και την ψυχή μας. Στο πανέμορφο και φιλόξενο Οικολογικό Αγρόκτημα Skiaxtro κάτω από τον ίσκιο των ελιών και των πεύκων, θα αποδράσουμε, θα χαλαρώσουμε, θα γεμίσουμε μπαταρίες και ίσως καταφέρουμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας…
Αυτό το τριήμερο θα ασκηθούμε σε πρακτικές Hatha Yoga που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και αρχάριοι, πρακτικές αναπνοών και διαλογισμούς, θα αυτοσχεδιάσουμε σ’ ένα εργαστήρι μάνταλα και θα παρακολουθήσουμε δύο σεμινάρια ψυχολογίας που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν 1. να μάθουμε πτυχές του εαυτού μας μέσα από τα όνειρα μας και 2. να αξιοποιήσουμε το θυμό μας ως εργαλείο αυτογνωσίας.
Οι δράσεις είναι έτσι δομημένες ώστε στο τέλος του τριημέρου, μαζί με τις αποσκευές του ο κάθε συμμετέχων να έχει πάρει πολύτιμα μαθήματα ευζωίας κι αυτογνωσίας καθώς και απλά και κατανοητά εργαλεία για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του retreat:
Παρασκευή 2/9/22
12:00 – 18:00 : άφιξη στο αγρόκτημα και τακτοποίηση στις σκηνές.
18:30 – 19:30 : Κύκλος γνωριμίας
19:30 – 20:45 : Ήπια Hatha Yoga, πρακτικές αναπνοών και διαλογισμός με την Αλεξάνδρα Σουλελέ
21:15 : Δείπνο

Σάββατο 3/9/22
09:00 – 10:15 : Γιόγκα
10:30 : Brunch
11:30 – 17:00 : Ελεύθερος χρόνος να γνωρίσουμε τις ομορφιές της περιοχής
17:30 – 19:00 : Σεμινάριο ψυχολογίας “Μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από τα όνειρά μας” από το Χρίστο Βράχα
19:30 – 20:00 : Πρακτικές αναπνοών και διαλογισμός
20:00 – 21:00 : Εργαστήρι Μάνταλα με την Αλεξάνδρα Σουλελέ. Συνεχίζουμε το ταξίδι της αυτογνωσίας μέσα από τα χρώματα και τους ονειρικούς συμβολισμούς των μάνταλα.
21:15 : Δείπνο

Κυριακή 4/9/22
09:00 – 10:15 : Γιόγκα
10:30 : Brunch
11:30 – 13:00 : Σεμινάριο ψυχολογίας “Ο θυμός ως εργαλείο αυτογνωσίας” με το Χρίστο Βράχα
13:30 : Κλείσιμο
Δίνεται η δυνατότητα late check out  μέχρι τις 7μμ ώστε να απολαύσουμε μία ακόμα ωραία βόλτα στην περιοχή, καθώς κι επιπλέον διανυκτέρευσης για όποιον επιθυμεί με ένα επιπλέον κόστος.

Η διαμονή γίνεται σε πολυτελείς, πλήρως εξοπλισμένες σκηνές  τύπου Bell Tent διαμέτρου 5m, δίκλινες ή τρίκλινες. Δίνεται η δυνατότητα διαμονής και σε μικρότερες σκηνές (εξοπλισμένες με στρώμα, σεντόνια και ηλεκτρικό) για κάποιον που θέλει να μείνει μόνος του. Το Skiaxtro Eco Farm βρίσκεται στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, 3 ώρες από Αθήνα, κι είναι ένας χώρος ευεξίας, δημιουργικότητας κι εμπειριών φτιαγμένος με πολλή αγάπη και μεράκι ώστε οι επισκέπτες να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν στο έπακρο την ηρεμία της φύσης.

Θεματολογία σεμιναρίων – Εισηγητής: Χρίστος Βράχας/ Ψυχολόγος ΕΚΠΑ – https://www.fourkconsulting.com/

https://m.facebook.com/101238448139610/

– “Μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από τα όνειρά μας”:

Τι σημαίνει το είδος και το περιεχόμενο των ονείρων μας για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε; Το ότι θυμόμαστε ή ξεχνάμε τα όνειρά μας ποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας αναδεικνύει; Τα όνειρα δεν είναι μόνο αντανάκλαση του υποσυνειδήτου μας. Είναι και η εικόνα της καθημερινότητάς μας. Όσο φέρνουμε στο φως αυτό το κομμάτι, τόσο περισσότερο ερχόμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας. Ανακαλύπτουμε μαζί μερικά από τα γοητευτικά μυστικά του μαγικού κόσμου των ονείρων.

– “Η απομυθοποίηση του θυμού”:

Ο θυμός είναι ένα ακόμα από τα ποικίλα εργαλεία μετάδοσης ενός μηνύματος. Πόσο αποτελεσματικά το επικοινωνούμε; Δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας όταν βρισκόμαστε σε ρήξη; Μήπως θυμώνουμε συχνά ή με έντονο τρόπο χάνοντας έτσι το δίκιο που μας αντιστοιχεί; Μαθαίνουμε πρακτικά και λειτουργικά βήματα για να διαχειριζόμαστε τον ανεξέλεγκτο θυμό, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Τιμή:
Τρίκλινη σκηνή 170€
Δίκλινη σκηνή ή μικρή μονόκλινη 195€
Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι 25/8/22 στο τηλέφωνο 6937840077. Για την κράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή 50€. Αν το retreat ακυρωθεί από τους διοργανωτές ή αν ο συμμετέχων ακυρώσει μέχρι τις 20/8/22 η προκαταβολή επιστρέφεται.

Η τιμή περιλαμβάνει:
– Διαμονή σε σκηνές στο οικολογικό αγρόκτημα Σκιάχτρο.
–  Ημιδιατροφή χορτοφαγική:  δύο γεύματα τύπου brunch με γλυκές κι αλμυρές νοστιμιές και δύο δείπνα με σπιτικά, παραδοσιακά φαγητά από ντόπια υλικά.
– Πρακτικές yoga,  breathwork & meditation.
– 2 σεμινάρια ψυχολογίας (παρακάτω δείτε μια σύντομη περιγραφή τους)
– Εργαστήρι Μάνταλα
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις.
Για επιπλέον διανυκτέρευση 25€.