Πρώτο Φεστιβάλ Οικολογικών Εργαστηρίων στο Skiaxtro Eco Farm!

Μαραθόπολη Μεσσηνίας – 21, 22 και 23 Ιουλίου 2019

 

Σε ένα χώρο όπου η φαντασία, η επαφή με τη φύση και η αγάπη για δημιουργία είναι αστείρευτες

Σε ένα χώρο ζωντανό, που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη, ικανό να φιλοξενήσει δημιουργικές δραστηριότητες, να δώσει χρώμα, χαρά και διεξόδους μέσα από την τέχνη και τη χειροτεχνία

Στο Skiaxtro Eco Farm, στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, οργανώνεται ένα τριήμερο χρωματιστό πανηγύρι τέχνης, όπου κυρίως με ανακυκλώσιμα και παραπεταμένα υλικά, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, για να τα πάρουν μαζί με τις πολύτιμες αναμνήσεις αυτού του καλοκαιριούΜία μοναδική βιωματική εμπειρία!

Επειδή… η δημιουργικότητα δεν είναι απλά ένα χόμπι και η ανακύκλωση μια συνήθεια, αλλά είναι τρόπος ζωής!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

  • Απο-τυπώνοντας τη Φύση

  • Γίνετε Γκαουντί για μια μέρα

  • Yφαίνοντας στιγμές

Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια, το πρόγραμμα και το κόστος:

 

Απο-τυπώνοντας τη Φύση

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκφράσουμε τις δημιουργικές μας ανησυχίες, αντιμετωπίζοντας κάθε κόσμημα σαν ένα μικρό γλυπτό.

Το κτήμα μας ή μια εξόρμηση στη φύση, θα μας δώσει την έμπνευση και τα υλικά, για να δημιουργήσουμε κοσμήματα, που θα φέρουν όχι μόνο το δικό μας προσωπικό αποτύπωμα, αλλά και το αποτύπωμα της φύσης.

Χώμα και νερό σμίγουν με τα «πολύτιμα» ευρήματά μας, για ένα πολύ προσωπικό και μοναδικό αποτέλεσμα.

Γίνε Γκαουντί για μία ημέρα…

Πριν από χιλιάδες χρόνια, η τέχνη του ψηφιδωτού δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να διακοσμήσουν τον περιβάλλοντα χώρο τους. Συναντάμε υπέροχα έργα σε διάφορες περιόδους, σε διαφορετικούς πολιτισμούς, και κάπου μέσα στο ταξίδι μας στο χρόνο και τον κόσμο συναντάμε το ιδιαίτερα προσωπικό και ευφάνταστο έργο του Γκαουντί, που αντλώντας έμπνευση από τα φυτά και τα ζώα δημιούργησε τη δική του αρχιτεκτονική γλώσσα. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της γλώσσας είναι η πρωτοποριακή τεχνική των trencadis, των ιδιαίτερων ψηφιδωτών που καλύπτουν της οργανικές φόρμες των κτιρίων του.

Εκτός από την προώθηση της αρχιτεκτονικής που σέβεται τη φύση, ο Αντόνι Γκαουντί ήταν πρωτοπόρος στην οικολογική κατασκευή, γι αυτό ανέπτυξε μια τεχνική που επέτρεπε την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσουμε Οικολογικά Ψηφιδωτά, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα σπασμένα κεραμίδια, κελύφη, πέτρες, κουμπιά και γυαλιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή. Φεύγοντας, θα πάρετε μαζί σας το δικό σας ψηφιδωτό, για να δώσετε άλλο χρώμα στις φετινές σας διακοπές.

Υφαίνοντας στιγμές…

Η υφαντική είναι μια από τις πιο παλιές τέχνες που την γνωρίζουμε από τα έπη του Ομήρου. Πλέκοντας κλαδιά ή καλάμια δημιουργήθηκαν στέγες, καλάθια, γέφυρες. Αργότερα υφάνθηκαν τα πρώτα υφάσματα από φυτικές ίνες.

Γνωρίζοντας τα μυστικά της υφαντικής τέχνης, που είναι η τέχνη της κίνησης, της φαντασίας, της μνήμης και της ικανότητας γνωρίζουμε την ουσία της δημιουργίας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η κατασκευή μικρών υφαντών, με την παράλληλη διερεύνηση της τεχνικής της ύφανσης και της δυνατότητας συνδυασμού ετερόκλητων φαινομενικά υλικών.

Ελάτε να φτιάξουμε αυτοσχέδιους αργαλειούς και να υφάνουμε μαζί όμορφες στιγμές από τις διακοπές σας!

 

 

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Απο-τυπώνοντας τη Φύση: Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Γίνε Γκαουντί για μία μέρα : Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Υφαίνοντας στιγμές: Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Τα σεμινάρια “Απο-τυπώνοντας τη φύση” και “Υφαίνοντας στιγμές” απευθύνονται και σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Ανάλογα τη ζήτηση δύνανται να γίνουν γκρουπ πρωινά (10.00 – 13.00) κι απογευματινά (18.00 – 21.00), παιδικά κι ενηλίκων. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στείλτε μήνυμα στη σελίδα ή επικοινωνήστε στο +30 6937840077.

Κόστος συμμετοχής:

Συμμετοχή σε ένα σεμινάριο: 40€
Συμμετοχή σε δύο σεμινάρια: 70€
Συμμετοχή σε τρία σεμινάρια: 90€

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά κατασκευών. Αν ωστόσο έχετε ραγισμένα πιάτα και φλιτζάνια, ή παλιά μακό και κουρέλια, μπορείτε να τα φέρετε! Ευπρόσδεκτα!Τα δημιουργήματά σας φυσικά θα τα πάρετε μαζί φεύγοντας. Όπως και την υπέροχη ανάμνηση κι εμπειρία.

Ακόμη θα προσφέρονται δροσεροί χυμοί, παγωμένο τσάι και σνακς… Θα προβάλλουμε και οπτικοακουστικό υλικό με ενδιαφέροντα σχετικά βίντεο.

Διατίθεται πάρκινγκ.

Εάν οι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούμε να εκθέσουμε το τελευταίο απόγευμα τα έργα μας σε ένα ανοιχτό πάρτυ, ώστε να ανταλλάξουμε ιδέες κι εντυπώσεις, αλλά και άτομα που δεν καταφέρουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια να μπορέσουν να δουν το αποτέλεσμα από κοντά. (Ανοίξτε την συζήτηση της εκδήλωσης να δείτε φωτογραφίες!)

 

 

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Καζιάλε – Εικαστικός

 

Η Σταυρούλα Καζιάλε ζει και εργάζεται στον Πειραιά. Σπούδασε Γραφιστική και Κινούμενο Σχέδιο στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, Ζωγραφική και Χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας .
Μετά τη δεκατριάχρονη θητεία της στο χώρο της διαφήμισης, επικεντρώθηκε στο εικαστικό της έργο και τη δημιουργία εικαστικού κοσμήματος.Παράλληλα διδάσκει στην Αθμια και Βθμια Εκπαίδευση. Από το 2005 έως σήμερα έχει κάνει τέσσερις ατομικές εικαστικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
Έργα της ανήκουν στην ACG art Collection, στη συλλογή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, στο West University of Timisoara/ Faculty of Arts & Design, Ρουμανία, στο Centre for Textile Research/ University of Copenhagen, Δανία, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Eπίσης έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις κοσμήματος και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός των συνόρων. Τα κοσμήματά της έχουν επιλεγεί από σχεδιαστές και φωτογράφους για Catwalks, Editorials, και φωτογραφήσεις που δημοσιεύτηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει κάνει εισηγήσεις και έχει παρουσιάσει εργαστήρια μεταξύ άλλων, στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, σε συνέδρια της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη. To έργο της περιλαμβάνει κυρίως γλυπτά και εγκαταστάσεις μικτών τεχνικών στο χώρο, που αντανακλούν την αγωνία της για την περιβαλλοντική αφύπνιση μέσα από την Τέχνη. Συνεργάζεται με Εικαστικές ομάδες όπως η Tidal Flow Art και η We 33, δουλεύοντας σε διαδραστικά συνεργατικά έργα, αναζητώντας μια βιώσιμη ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.