Πληροφορίες για τη διοργάνωση του δικού σας retreat.

Αν αναζητάτε κάποιο ήσυχο μέρος μέσα στη φύση για να διοργανώσετε το δικό σας retreat, το Skiaxtro Eco Farm είναι εδώ και σας περιμένει!Πρόκειται για ένα αγρόκτημα στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, ένα παραθαλάσσιο χωριό μεταξύ Κυπαρισσίας και Πύλου, τρεις ώρες περίπου από Αθήνα, δύο ώρες από Πάτρα και μία από Καλαμάτα. Είναι ένας ελαιώνας 4,3 στρεμμάτων, 200 μέτρα από τη θάλασσα και 500 μέτρα από το χωριό. Ήσυχο και γαλήνιο περιβάλλον, με απόλυτη ιδιωτικότητα, ενδύκνειται για yoga retreats ή άλλες εκδηλώσεις για ολιγομελή γκρουπ.

Στο αγρόκτημα η διαμονή γίνεται σε πέντε μεγάλες σκηνές τύπου Bell Tent, με 5 μέτρα διάμετρο έκαστη, πλήρως εξοπλισμένες (στρώματα, ηλεκτρικό, φωτισμός, ανεμιστήρες, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, αντικουνουπικά).

Η κάθε σκηνή είναι αρκετά άνετη ώστε να κοιμίζει δύο ή τρία άτομα, ακόμα και τέσσερα αν χρειαστεί. Τα στρώματα τα προσαρμόζουμε ανάλογα την σύνθεση που θα μας ζητηθεί.

Επίσης υπάρχει ένα ξύλινο δωματιάκι όπου κι εκεί μπορούν να φιλοξενηθούν ένα ή δύο άτομα. Τα 14 άτομα είναι και η ιδανική μέγιστη χωρητικότητα ώστε να μπορούν όλοι να κινούνται άνετα, χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευτικός ένας λίγο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών.

Υπάρχουν τρεις τουαλέτες με ντους και ζεστό νερό, καθώς και δύο εξωτερικά ντους.

Υπάρχει μια εξωτερική κουζίνα κι ένα δωμάτιο στο πέτρινο σπιτάκι όπου είναι τα ψυγεία και τα είδη της κουζίνας.

Πέρα από αυτά υπάρχουν στημένες πολλές όμορφες γωνιές για χαλάρωση (καθιστικά, αιώρες, σαλονάκι έξω από κάθε σκηνή κλπ

Υπάρχει μια ξύλινη πλατφόρμα κάτω από τα πεύκα 6x12m (72τμ) και δίπλα από την πλατφόρμα μία τετράμετρη τραπεζαρία με πάγκους.

Κάποιος που κλείνει το κτήμα για retreat ουσιαστικά κλείνει όλο το χώρο οπότε δεν υπάρχουν άλλοι επισκέπτες εκείνες τις ημέρες, δράσεις ή περαστικοί. Θα είστε εσείς, το γκρουπ σας δηλαδή, κι εγώ, η ιδιοκτήτρια, με κάποιον συνεργάτη μου πιθανά, με διακριτική κι απομακρυσμένη παρουσία τόσο ώστε να είμαστε βοηθητικοί.

Όσον αφορά τη διατροφή, μπορούμε να παρέχουμε σπιτικά, παραδοσιακά γεύματα μεσογειακής κουζίνας με δικό μας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με λαχανικά από το μποστάνι μας κι αυγά από τις κότες μας (πάντα σε συνάρτηση με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων).

Το φυσικό κάλλος κι η ιστορία του τόπου έχουν να επιδείξουν αναρίθμητα αξιοθέατα. Ενδεικτικά αναφέρονται: η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ο υδροβιότοπος του Διβαρίου, ο καταρράκτης Καλάμαρης, το Παλαιόκαστρο, το Ανάκτορο του Νέστορα, το ΚΕΠΠΑΖ (Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής), οι παραλίες Χρυσή Ακτή και Λαγκούβαρδος, ο κόλπος του Ναβαρίνου, η Πύλος, το φράγμα κι ο Ναός του Σωτήρα στη Χριστιανούπολη κ.α. Αυτά τα μέρη απέχουν από 5 έως 20 λεπτά περίπου ενώ λίγο πιο μακριά βρίσκονται η Μεθώνη με το κάστρο της, το νησάκι Σαπιέντζα, το Πολυλίμνιο κι οι καταρράκτες του, οι καταρράκτες της Νέδας, η Αρχαία Μεσσήνη, τα λουτρά του Καϊάφα κι αμέτρητα άλλα μέρη… Η περιοχή έχει μεγάλη άνθιση χρόνο με το χρόνο.

Στο Skiaxtro Eco Farm παρέχονται επίσης κάποιες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα παρασκευή φυτικών καλλυντικών, μασάζ, εργαστήρι μάνταλα, συνεργασία με ιστιοπλοϊκό κ.α.

Αν θέλετε να προσφέρετε στους μαθητές σας μία αξέχαστη εμπειρία γείωσης κι άμεσης σύνδεσης με τη φύση, στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, ζεστή φιλοξενία, πλούσιες γεύσεις από αγνά υλικά και πάνω από όλα αυθεντικότητα, είμαστε εδώ και θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε!